Home | Onze school | Aanmelding | Nieuws | Downloads | De schijnwerper | Mededelingenbord | Schoolstatistieken | Contact | FAQ |

Vervolg Activiteiten
School en Gemeenschap
Sport en kunst
Overige

Nieuws en meer

Nieuws                                                            
  Informatieavond Euro College 

  

 

 
  Sociaal project A-klassen  
  

In de “AAHA-sociale projecten”  2015 -2016 beten de A-klassen  de spits af met hun bezoek aan de kinderafdeling van het Diakonessenhuis. Alle kinderen op de Zaal, in de babykamer en op andere afdelingen werden  verrast met een ‘early X-mas’ cadeau en een doos met  leuke spullen. Ook de kinderen  op de kinderpoli werden bedacht.
Met de fondsen uit de MONDAY SRD en donaties van ouders werden de kerstcadeaus aangeschaft. Het  was  een uitdaging voor de klassenvoogden van de A-klassen en hun leerlingen om het aantal cadeaus  bij te houden aangezien de patiëntjespopulatie in een ziekeninstelling elke dag  kan veranderen. Naast het kerstcadeau kreeg elk kind een doos met leuke spullen; deze doos werd door de leerlingen zelf bekostigd/gevuld naar leeftijd en geslacht. Het doel van AAHA’s sociale projecten is  o.a. onze leerlingen gemeensschapszin bij te brengen en hun inlevingsvermogen te vergroten.
De blijde patiëntjes en de voldane gezichten van onze leerlingen waren genoeg bewijs dat het AAHA weer eens een succesvol sociaal project heeft afgerond.  Met dank aan alle ouders, leerlingen en klassenvoogden van de A-klassen.

 
  
  Hour of code 2015 
  

Ofschoon Hour of Code in onze repweek viel, was de participatie van onze leerlingen bijzonder goed. De leerlingen van alle klassen (m.u.v. de examenklassen) hebben steeds na hun repetities zich trouw aangemeld voor deelname  aan deze wereldwijde activiteit.

 

 
 De vijfde- en zesdeklassers naar het theaterstuk "Uw Koninkrijk Kwame 

De Nederlandse ambassade nodigde onze school uit voor een voorstelling van het theaterstuk in de Paramaribo Zoo i.v.m. 40 jaar onafhankelijkheid. Het stuk van de hand van Jorgen Raymann en Guus pengel neemt de relatie tussen Suriname, Nederland en Curacao op een kritische en humoristische wijze onder de loep. Na de voorstelling was ruimte voor debat met Rostita Leeflang van Roseternal Media.

 

 

 

 
  

 

 

 

 

 
 Studievoorlichting Canadese Ambassade 

 

 

 

 

B-klassen project zaterdag 14 maart


Wij hadden 22 kinderen varierend in de leeftijd 6-12 jaar te gast op het AAHA. Deze kinderen zijn de kinderen van de ouders die wij binnen het Delaya project voedselpakketten doneren. 
Bij aankomst werden de kinderen getrakteerd op een pittig worstje en een drankje. Onze enthousiaste en kundige stagieres hebben ze gedurende 45 minuten vermaakt met spelletjes. Onder het genot van een heerlijk ijsje mochten zij die dat leuk vonden een tijdelijke tattoo laten aanbrengen door enkele van onze leerlingen. Daarna was het tijd voor het bekijken van een film, we hadden gekozen voor Frozen. Terwijl de kinderen gebiologeerd zaten te kijken deelden wij versnaperingen uit die gedoneerd waren door onze leerlingen. En toen was het tijd voor......Mc Donalds. De kinderen konden allen genieten van een door een leerling gedoneerde happy meal. Na het eten mochten alle kinderen twee keer grabbelen (in de grabbelton waren er gedoneerde kadootjes en met gedoneerd geld door ons gekochte kadootjes). Bij het naar huis gaan  kregen de kinderen mee: cupcakes, snoepzakjes, een tasje met "ontbijt" spullen, een rugtas gevuld met school- en verzorgingsspullen en mochten zij een spel uitkiezen (we hadden "mens erger je niet, domino, monopoly enz.....).
Alleen maar blije gezichten toen de kinderen uitgeput en zwaarbeladen het schoolterrein verlieten! "

 

 

 
 Nederlands literatuurproject klasse 3 

 

 

 

 
 Valentine 2015onteavond  

 

 Leerlingen, leraren en stagiaires  samen aan de slag voor een geslaagde Valentine's Viering.

 

 
 Bonteavond vijfdeklassers in Thalia 
  
  

 

 

 One Hour of Code 2014  

 
  
  

 

 

 Torihappening

 
  
  
  
  
 Bezoek aan TMIL 

 

Ter verruiming van de praktische kennis van het vak ICT bracht klasse 4c een bezoek aan TMIL (Telesur Multimedia Innovation Laboratory).  TMIL is een initiatief van Telesur en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS). Men streeft ernaar om een levendige omgeving te creeren voor de jeugd om IT projecten te starten en waardevolle zakelijke en technische vaardigheden te leren. Het Innovatielab moet dienen als een creatieve broedplaats, kenniscentrum en laboratorium. 

Onze  leerlingen genoten zichtbaar van hetgeen aangeboden werd door de medewerkers van Telesur. Enkelen hebben zich voorgenomen gebruik te maken van de mogelijkheid die TMIL biedt om niet alleen hun IT-kennis te verdiepen maar ook daadwerkelijk met een product op de markt te komen.

 

 

 

Op 23 april 2014 vond de kick-off plaats van het projekt Shakespeare’s Globe Worldwide Hamlet tour, waarbij gedurende 2 jaar Shakespear’s Hamlet opgevoerd zal worden in 205 verschillende landen door een toneelgezelschap. Dit project is bedoeld om de Engelse literatuur en de Engelse taal te promoten. 12 acteurs en 5 stage managers presenteren op moderne wijze één van de belangrijkste "plays" van Shakespeare aan wereld.
Op woensdag 29 okt. 2014 konden de vijfde- en zesdeklassers van het AAHA dit toneelstuk bijwonen. Deze ervaring zal zeker een toegevoegde waarde hebben voor hun Shakespeare Project( vijfdeklassers) of hun Engels mondeling examen (zesdeklassers) later in het schooljaar.


 

 

 

 

De MOTIVATIEDAG voor de zesdeklassers is achter de rug; op zaterdag 25 oktober hebben de leerlingen, samen met de direktie, leraren, dekanen en motivational speakers de dag doorgebracht  in het LOBMAKANDRA Evangelisatie Centrum te Santopolderweg.
De slogan voor de dag was “We’re ready for the Road ( to Success)”. Sprekers als Mw. M. Weekers en D. Blom spraken de examenkandidaten toe en waren interactief met ze bezig. Mw. A. Khemradj van STUKADORO en Mw. J. Voigt ( ouder van 3 AAHA geslaagden)  spraken over de voorbereidingen voor de aanmeldingen/inschrijvingen voor het hoger onderwijs en het studentenleven in het buitenland. Een zeer welkome bijdrage aan het geheel, kwam van de pasgeslaagden Giovanni Lo Sack Sjioe en Amelia van Kallen die first hand hun ervaringen over de zesde klas konden delen met de groep.Natuurlijk ontbrak het onderdeel Sport en Spel o.l.v. dhr Sweet niet. Het AAHA blikt terug op een geslaagde dag. We sporen de examenkandidaten aan alles op alles te zetten voor een goede start van de SO’s in december 2014.

 

 

 

In verband met de promotie van de 2014 editie van het Suriname Jazz Festival, werd onze school ook dit jaar vergast op sublieme jazzmuziek. Het optreden van de verschillende artiesen viel in de smaak bij de leerlingen en leerkrachten die zich verzameld hadden op het schoolterrein gedurende een pauze van 45 minuten. Vooral het optreden van de saxophonist Tim West oogstte veel bijval. De Athe-familie dank de organisatoren van het festival voor het optreden.

 

 

 

De nieuwelingen werden ook dit jaar warm onthaald door de school. Tijdens de ontgroening die twee dagen duurde en op de derde dag afgesloten werd met een fuif, mochten de nieuwkomers zich uitleven en "inburgeren".

 

 

 

Het harde werk van de basketballers en cheerleaders van het AAHA werd door de Surinaamse Basketbal Bond beloond met een trip naar Curacao. Onze school won in de maand augustus op spectaculaire wijze de cheerleading competition. De U-17 jongens Basketbal hoofdprijs werd ook ongeslagen behaald. Proficiat!!!!

 

 

 

 AAHA winnaar: SBB U-17 scholenbasketbal en cheerleading. 

 


 
  
  

 

 

Valentine gaat niet ongemerkt voorbij op het AAHA. De gebruikelijke Valentine's snoeppauze met verschillende attracties had ten doel de sfeer te verhogen en geld in te zamelen voor een goed doel. Op de foto zien we hoe leerlingen, leraren en stagiaires een bijdrage leveren aan deze leuke dag.

 

 

 Basketballen van SBB voor  het AAHA basketbalteam 

 

De spelers van het AAHA-basketbalteam ontvingen van de Surinaamse Basketbal Bond (SBB) een basketbal.

Binnenkort gaat de Scholenbasketbalcompetitie van start. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan deze competitie naar hartelust kunnen oefenen om het beste resultaat neer te zetten voor hun school.

 

 

 Bonteavond vijfdeklassers 2013-2014

Ook dit jaar hebben de vijfdeklassers tijdens een bonteavond hun kunnen getoond op de planken. Thalia is wederom gekozen voor deze aktiviteit die een onderdeel is van het vak Kunst en Cultuur op het AAHA. Met muziek, dans, toneel en modeshow hebben de leerlingen van 5a,5b en 5c de jury geïmponeerd. Het doel van deze bonteavond is om de creativiteit en saamhorigheid te bevorderen en de leerlingen organisatorische skills bij te brengen. Het goed opgekomen publiek genoot met volle teugen van de presentaties onze vijfdeklassers.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

MONDAY SRDMet de opbrengsten van de Monday SRD wordt elk kwartaal een sociaal project gerealiseerd. In het eerste kwartaal van elk schooljaar zijn de A-klassen aan de beurt een project te selecteren en uit te voeren, in het tweede kwartaal de B-klassen en in het derde kwartaal de C-klassen.De A-klassen hebben dit kwartaal de Kennedy Stichting als doelgroep geselecteerd. Op dinsdag 10 december zijn onder aanvoering van juf Hiera, enkele andere Athe juffen en leerlingen naar de Kennedyschool getogen met happy meals en snoepzakjes voor de leerlingen. Zelfs de man van juf Hiera was ingeschakeld om de meals op te halen bij Mc Donalds! Het was een heel gezellig samenzijn waarbij is gezongen en plezier is gemaakt met de leerlingen en het personeel van de Kennedyschool en waarbij de leerlingen van de Kennedyschool flink gesmuld hebben. De leerlingen van de Kennedyschool op hun beurt trakteerden de “Athers” op heerlijke, zelfgemaakte sap."

 

 

 

 

 

Op vrijdag 6 december, de laatste schooldag van het 1e kwartaal, is een "día del español" georganiseerd. Het doel van die dag was het aanleren van de Spaanse taal te promoten en de interesse voor de Spaanse en Hispano cultuur te vergroten. Als één van de weinige niet Spaans sprekende landen in Zuid Amerika vinden wij van het AAHA dit erg belangrijk. Er is door de leerkracht Spaans met hulp van studenten en de collega’s van de creatieve vakken een expositie over het ontstaan, de ontwikkeling en de verspreiding van de taal gepresenteerd. Ook zijn in de expo Spanje, enkele Zuid en Midden Amerikaanse landen en Equatoriaal Guinea waar Spaans de hoofdtaal is extra belicht. Er was een hele gezellige snoeppauze waar heerlijke Spaanse en Zuid Amerikaanse gerechten zijn verkocht zoals paella, tortilla’s, nacho’s, zoete en hartige tapa’s alsook alcoholvrije sangría en Fernandes softdrinks!. Dankzij hele gulle sponsoringen van ouders van leerlingen is de opbrengst van de verkoop bijna SRD 2.835,=  geweest!
Er heerste een gezellige sfeer op school door de Spaanstalige muziek van dj Mitchell van t Kruys met assistentie van Jefunne Yorks, de “op zijn Spaans” geklede leerkrachten en leerlingen, de voetballende leerlingen (jugar al fútbol (voetballen) is de populairste sport zowel in Spanje als in Zuid en Midden Amerika) en de door de 2e klas aangebrachte benoemingsbordjes bij allerlei objecten op ons schoolerf.  Ook waren er prachtige dans- en zangoptredens alsmede een salsa clinic waar heel enthousiast op is gereageerd. Al met al “un día muy divertido” (= een hele leuke dag).

 

 

 

 

 

Een pauze met de Jazz formatie Bruut uit Nederland

 

 

 

 

Wandelloop Blindencentrum

 

 

 
Directie en leerlingen van het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum danken alle sponsors voor hun bijdrage aan het welslagen van de sociale projecten. Samen met u kunnen we mooi werk verrichten.  
 

 

 

 

 

© Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (Suriname, SA)