Home | Onze school | Aanmelding | Nieuws | Downloads | De schijnwerper | 50 Jaar Athe | Mededelingenbord | Schoolstatistieken | Contact | FAQ |

Vervolg Activiteiten
School en Gemeenschap
Sport en kunst
Overige

Nieuws en meer

Nieuws                                                            

Futsal zaalvoetbalcompetitie wedstrijdschema

De Futsal zaalvoetbalcompetitie is van start gegaan. Onze school doet zoals altijd mee met een jongens en een meisjes team. Ga na wanneer wij in actie komen en kom de spelers aanvuren!

24 feb J U 17 10.00 u AMOS HG Sylvester V.S. AAHA 6
Zo 24 feb J U 19 16.15 u AMOS AAHA V.S. L Schutz 5

 

 

Uitreiking Hakrinbank School Excellence Award

Voor het behalen van het hoogste slagingspercentage op VOS niveau ontving de school voor de derde maal deze prijs van de Hakrinbank.

 

 
   

Bonteavond vijfdeklassers 2012-2013

Op 27 en 28 januari j.l. hebben de vijfdeklassers tijdens een bonteavond hun kunnen getoond op de planken. Ook dit jaar werd voor Thalia gekozen voor deze aktiviteit die een onderdeel is van het vak Kunst en Cultuur op het AAHA. Met muziek, dans, toneel en modeshow hebben de leerlingen van 5a,5b en 5c de jury geïmponeerd. Het doel van deze bonteavond is om de creativiteit bij leerlingen te bevorderen en ze organisatorische skills bij te brengen, hetgeen aardig gelukt is. Het goed opgekomen publiek genoot met volle teugen van de presentaties van de vijfdeklassers.

 

 

 

 

 Tori happening 2102 -2013 (drama nederlands)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AAHA wint wederom scholen halve-marathon estafette

 

 proficiat aan het team bestaande  uit vlnr: Sivar Bergen, Jorrel Abdoelhafiezkhan, Jiro Issa en Ju-i Bergen

 
   
   

2012 Ontgroening  

Ontgroening 2012-2013

Elk jaar in oktober worden de nieuwe leerlingen van de school “ontgroend”. Veelal zijn het de leerlingen van de eerste klas, maar er zijn ook elk jaar leerlingen die in de hogere klassen zijn ingeschreven of die het vorige schooljaar midden in het schooljaar op school zijn aangekomen, die ontgroend worden.
De kleintjes hebben meestal van te voren al gehoord (van hun broers/ zussen/nichten/ neven) hoe gezellig deze ontgroening is en ze verheugen zich er meestal op. Natuurlijk zijn er enkele leerlingen die vol angst en/ of spanning tegen de ontgroening aankijken.

Om de ontgroening in zo goed mogelijke banen te leiden is er een ontgroeningscommissie (OC) in het leven geroepen. Deze commissie bestond uit leerlingen van klas 4 en 5 en ze werd geleid door Jonathan Zichem, Najee Rayman en Tiara Spalburg.

Ook dit jaar waren de leerlingen vanaf klas 4 de groentjesleiders (GL). Naast de OC en de GL’s is er ook een strafcommissie (SC), die bestaat uit leerlingen van klas 5 en 6 en enkele leerkrachten van de school. De strafcommissie moet er op toezien dat het “leuk” blijft voor de leerlingen. Deze leerlingen mogen ook klachten over hun leiders aan de OC doorgeven. Hij/zij gaat na wat er aan de hand is en treft maatregelen.

Tijdens de ontgroeningsdagen waren de kinderen door het dolle heen. Ze konden zich met moeite concentreren op de les en wilden steeds praten over de ontgroening en over de vergelding en wat ze met hun leiders zouden doen op de vergeldingsmiddag. Je kan je wel indenken dat er op die dagen niet optimaal les gegeven kon worden.

Op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 19 oktober moesten de groentjes om 6.30 op school zijn. Een ieder die het schoolterrein opkwam, werd door alle groentjes begroet met een buiging. Groentjes die te laat aankwamen, moesten dippen. Dit gold ook voor de leiders. De eerste dag werden de leiders tamelijk vrij gelaten in het geven van de opdrachten aan hun groentjes. De tweede dag was er een modeshow van alle groentjes en hun groentjesleiders. In de pauze van de derde dag werden er spelletjes gedaan. Die middag kwamen de groentjes om 15.30 uur op school om te oefenen voor de talentenjacht.

Als afsluiting van de ontgroening 2012-2013 hadden we zoals gewoonlijk de fuif. Deze fuif werd in Touche gehouden. Ook over de fuif waren de kleintjes heel enthousiast. Voor velen was dit hun eerste bezoek aan een discotheek. Aan het eind van de avond werden ook de groentjeskoning en –koningin en de groentjesprins en –prinses gekozen. Deze waren respectievelijk Donovan van Zichem, Sebrina Sibilo, Cesar van Lobbrecht en Tirza Calor. De gekozen paren moesten na de kroning met elkaar dansen op een rustig liedje. Vanaf het begin van de avond maakten de groentjes, waarvan de meeste aanwezig waren, plezier. De dansvloer en vooral het podium waren vol met groentjes die dansten. Op een gegeven moment namen de “groten” van klas 2 de plaats op het podium in. De kleintjes lieten zich niet kennen en dansten samen met de tweede klassers op het podium. Het was een gezellige “bende”. Martin (marie) Sowma verhoogde samen met de dj’s de sfeer door van alles en nog wat door de microfoon uit te kraaien.

De ontgroening 2012-2013 mag een succes genoemd worden. Ook leerlingen die er tegenop zagen, zijn van mening veranderd. Op maandag 24 oktober was de ontgroening hèt gesprek van de dag.

 

 

 

 

Wandelloop Blindencentrum

 

 

 

 2012 Ontmoeting met de ouders klasse 1 

 

 

  

De franse juffen Themen en Mc Arthur werden door de school gehuldigd voor hun jarenlange trouwe dienst. Juf Themen zal per oktober 2012 geen les meer verzorgen terwijl Juf Mc Arthur nog een jaar een franse klas voor haar rekening neemt.

 

 

Priya Kasimbeg wint Rotary Excellence Award 

Priya Kasimbeg, de bestgeslaagde van het AAHA en de Nationale Natuurkunde Olympiade kampioene die Suriname mocht vertegenwoordigen in Estonia heeft weer van zich doen spreken. Ze won op zaterdag 11 augustus de Student Excellence Awards 2012. De prijs werd haar toegekend na een competitie met bestgeslaagden van andere Vos scholen in het Auditorium van Self Reliance. Elke kandidaat hield een presentatie van 5 minuten over de factoren die bijgedragen hebben tot hun succes. Deze voordracht werd beoordeeld door een zestal juryleden, allen Rotarians. Priya won een vliegticket en een computer bestemd voor de school. Priya we zijn erg trots op je!!

 De computer werd in ontvangst genomen door enkele leerlingen van de school.

 

 

Elysa Chou en Quintus Didier eindigden op respectievelijk de tweede en de derde plaats van de Nationale Natuurkunde Olympiade competitie op VOJ-niveau. Priya Kasimbeg werd uitgeroepen tot de kampioen op VOS-niveau.

 

Op zaterdag 25 augustus werd de uitslag van de Nationale Natuurkunde Olympiade op VOJ-niveau bekendgemaakt. Elysa Chou en Quintus Didier behaalden de top drie terwijl Curtis Chin Jen Sem op de zevende plaats eindigde. Quintus en Curtis reisden samen met juf kerman af naar Kourou, Frans-Guyana.

Op de foto juf Kerman, Curtis Chin Jen Sem en een ouder met de gewonnen trofeeën.

 

 

De IMMORTALITY EXPO kunstexpositie van het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum was een succes.

Het A.A Hoogendoorn Atheneum, AAHA, hield op donderdag 12 juli 2012  om 19.00 uur de officiële opening van haar kunstexpositie. Deze expositie vond plaats in De Hal aan de Grote Combeweg van donderdag 12 juli tot en met zaterdag 14 juli 2012. De naam van deze expo was ‘ Immortality’ en sloeg terug op de eeuwigdurende creativiteit. De kunstwerken voornamelijk vervaardigd door de leerlingen van het AAHA bestonden uit: schilderijen, tekeningen van potlood en houtskool, levende beelden oftewel living statues, klei boetseerwerken, werkstukken van natuurmateriaal, papiermaché, huizen (maquetten), fotografie en films. Ook enkele leraren exposeerden enkele van hun kunstwerken.
De bezoekers werden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan de jonge kunstenaars bij de opening van de expositie.

 

 

Tachtig procent van de zesdeklassers behaalt na de eerste zitting hun diploma. 13.3% krijgt de kans om na het herexamen de school af te ronden. AAHA feliciteert alle geslaagden en wenst ze heel veel succes toe met hun verdere studie. Tegen de herexamen kandidaten zeggen wij:" ga ervoor, je kan het!"

Priya Kasimbeg, onze Nationale Natuurkunde Olympiade kampioene, slaagt als beste van de school met 63 punten (een 10, vijf maal 9 en een acht).

Raphael Budgenhagen die  op de tweede plaats eindigt met een score van 62 punten, presteerde het als A-leerling een tien te behalen voor wiskunde-2. Ook voor wiskunde-1 behaalt hij een tien. Voor economie-1 en economie-2 scoort hij het cijfer negen.

Andere bijzondere vermeldingen: Eline Tsai behaalt 10 voor wiskunde-1 en Kevin Chan vergaart een puntentotaal van 60.

De AAHA-familie is trots op jullie.

 

 

 

 

 

Leerlingen voor vertrek naar Bosbivak voor de jaarlijkse motivatie-dagen van de vijfdeklassers in de paasvakantie.

 

 

 

De dames, Lucia Rijker en Karin Refos, verzorgen een presentatie over borstkanker voor de meisjes terwijl mevrouw Helstone en haar collega namens het ministerie van Volksgezondheid voorlichting geven over de ziekte TBC aan de jongens.

 

 

 

Joshua Bendter en Ananta Khemradj hielden enkele studievoorlichtingsessies voor Surinaamse studenten die van plan zijn in Nederland te studeren.

 

 

 

Snoeppauze van de derdeklassers ter voorbereiding van het jaarlijkse volleybaltoernooi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tori happening van vierdeklassers

 

 

Vijfdeklassrers naar de film Anonymous

 

Anonymous is een politieke thriller en pseudo-historische drama. De film is een gefictionaliseerde versie van het leven van Edward de Vere, 17e graaf van Oxford, een Elizabethaanse hoveling, toneelschrijver, dichter en beschermheer van de kunsten. De film presenteert hem als de ware auteur van Shakespeare's toneelstukken en dramatiseert gebeurtenissen die leiden tot de opvolging van Queen Elizabeth en de Essex Opstand tegen haar. 

 

 

Srefidensi snoeppauze

 
   

AAHA wederom succesvol bij Scholen Schaakkampioenschap

Het Arthur Hoogendoorn Atheneum behaalde bij het Scholen Schaakkampioenschap 2011 de eerste plaats in de categorie VOS en het semi-kampioenschap in de VOJ sectie.

Het team dat uitkwam voor het AAHA  in de categorie VOJ bestond uit Justin Chou (klas1), Anviti Adhin (klas1) en  Elysia Chou (klas3). Elysia viel het vorig jaar reeds in de prijzen met het AAHA-VOS team. Zes  scholen streden met  9 teams (de Dennert en de Paulus school hadden meerdere teams) voor de titel in deze categorie. Er werd gestreden volgens het Zwitsers systeem in 6 ronden. Tot de vierde ronde ging alles volgens plan en wonnen de jonge schakers alle competitie punten. In de vierde ronde, tegen het eerste team van de Paulus school, ging het even mis en verloren zij met 2-1; Anviti wist de eer voor ons te redden door toch nog een punt te vergaren. Daarna maakten onze pupillen geen fouten en wonnen de resterende twee ronden.

Met 10 competitie punten en 14 bord punten eindigden onze schakers uiteindelijk op de 2e plaats achter de Paulus school met 12 competitie punten en 13 bordpunten. De Anton Leeuwin school eindigde op de derde plaats. Vermeldens waard is dat Justin Chou ook een persoonlijke medaille kreeg voor beste bord 1 speler.

 
 

In 2010 had het even gescheeld of het team van het Arthur Hoogendoorn Atheneum was VOS schaakkampioen geworden; onze jonge schakers moesten toen genoegen nemen met het semi-kampioenschap achter Lyceum I. Het zelfde team mu.v Elysia, die dit jaar in de VOJ sectie deelnam, trad weer aan voor het AAHA. Calvin Tjong Tjin Joe (klas2), Ismani Nieuweboer (klas5) en Alexander Kafiluddin (klas3) maakten geen enkele fout en behaalden overtuigend de winst. Natin, Lyco I en II, AMS moesten het hoofd buigen voor onze jongens. Negen teams streden in 6 ronden om de hoogste eer. Met 12 competitie punten en 15 bordpunten mocht het Arthur Hoogendoorn Atheneum zich de sterkste school noemen op het onderdeel schaken. Lyco II eindigde op de 2e plaats en het AMS werd derde.

Calvin en Alexander wonnen al hun partijen en kregen ook een medaille voor beste bord 1 en bord 3 speler respectievelijk. Opvallend is dat deze 2 jongens eigenlijk in de onderbouw thuis horen maar zeker hun mannetje kunnen staan voor het schaken in de bovenbouw.

 
   
   

Jaarlijkse vormingsdag voor zesdeklassers

Een goed resultaat begint met de juiste  motivatie. Dit beseft de directie en het decanaat van het AAHA heel goed. Vandaar dat er jaarlijks  motivatie dagen gehouden worden voor de leerlingen. De eerste motivatie activiteit voor alle zesdeklassers werd op zaterdag 29 oktober gehouden in  Unique. Ook dit jaar werden verschillende motivators uitgenodigd om samen met onze eigen leraren, de leerlingen te stimuleren tot  goede studieprestaties. Mw. E. Hart en de heer S. Coutinho waren de hoofdsprekers op deze dag. Mw.  de Rooy hield een Basic Life Skills sessie terwijl Rashri Jhinkoe-Rai, best geslaagde 2009, haar ervaringen deelde met onze huidige examenkandidaten en daarnaast ook enkele studie adviezen gaf. Via skype werd contact gelegd met Ananta Khemradj die onze studenten informatie verstrekte over studeren in Nederland. Op een luchtige, interactieve en creatieve manier werd gekeken naar het belang van goed plannen, omgaan met vrees, prioriteiten stellen, aanpassen, netwerken en samenwerken, bewegen etc. Deze geslaagde aktiviteit werd afgesloten met een sessie beweging o.l.v. de heer Sweet.

In december j.l werd de motivatie sessie gecontinueerd door de schoolspycholoog, mw. Ng A Foe, in samenwerking met het decanaat. De bedoeling was ook om de examenkandidaten - kort voor het eerste schoolonderzoek- extra te motiveren om zich ten volle in te zetten voor een optimaal resultaat.

We wensen alle examenkandidaten heel veel succes toe.

 

 
 

Directie en leerlingen van het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum danken alle sponsors voor hun bijdrage aan het welslagen van de sociale projecten. Samen met u kunnen we mooi werk verrichten

 
 

 

 

 

 

© Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (Suriname, SA)