Home | Onze school | Aanmelding | Nieuws | Downloads | De schijnwerper | 50 Jaar Athe | Mededelingenbord | Schoolstatistieken | Contact | FAQ |

Vervolg Activiteiten
School en Gemeenschap
Sport en kunst
Overige

Sport en kunst

   

Cyan kort en Janae Renten van de eerste klas hebben in de eerste week in mei deelgenomen aan een zwemtoernooi in het buitenland. Cyan  en Janae poseren met hun behaalde medailles op de foto. Proficiat!!!

 

 

 

 

Enkele tekeningen gemaakt in het kader van de Art of Living tekenwedstrijd.

 

De Futsal zaalvoetbalcompetitie 2010 competitie van de SZVB is afgerond. De meisjes van het AAHA eindigden op de derde plaats. Bij de jongens U-17 eindigde de school eveneens op de derde plaats. Door de direktie en leerlingen van het AAHA werd zowel het jongens- als het meisjesteam in de bloemetjes gezet.

 
   

 

Gedurende deze periode zijn  de jongens en meisjes van diverse VOJ en VOS scholen tegen elkaar uitgekomen in 3 klassen t.w. Meisjes klasse, Jongens U-17 en U-21 klasse.  Na de algemene ronde hebben de nummer 1 en 2 van de diverse poules zich geplaatst voor de play-offs. Tijdens de play-offs werd er gespeeld in een best of 3 serie. Uiteindelijk is bij de meisjes als kampioen uit de bus gekomen het Natin en de semi-kampioen is geworden de St. Pascalisschool.  

 

 

  Jongensteam Zaalvoetbal Kampioen U-17 in 2009

Het jongensteam 2009: Miguel Haarloo, Gerrit Soerotaroeno, Zane Duttenhover, Gary Tjon-A-Hung, Shivendre Goerdayal, Inno Loor, Kevin Kardjo,Vashist Parmessar,  Ian lie Kon Pau, Thiago Dragman, Raviq Vries de, Tano Bergen, Joel malone en Vyashant Bhikhie.

 
Met de scholen Futsal competitie levert de SZVB een maatschappelijke bijdrage door jongeren met een buitenschoolse activiteit in georganiseerd verband te begeleiden. Op school wordt over het algemeen gezorgd voor de cognitieve vorming van het kind. De jongeren worden klaar gemaakt voor de maatschappij en naast cognitieve vorming is ook karakter vorming en werken in teamverband belangrijk. Middels deze vorm van teamsport wordt aan jongeren geleerd om in teamverband te werken voor het behalen van een optimaal resultaat. Hiervoor zijn doorzetten en discipline belangrijke voorwaarden. Allemaal aspecten die tot uiting zijn gekomen in deze competitie. De SZVB heeft zelf een korte evaluatie gehouden en zal met vertegenwoordigers van de diverse scholen op korte termijn een uitgebreide evaluatie houden. Het doel van deze evaluatie is om verbeterpunten te identificeren en duidelijk te formuleren. Aan de hand hiervan zal gewerkt worden aan de samenstelling van de volgende editie van de scholen futsal competitie. Volgens planning zal dit jaarlijks plaatsvinden in de periode van januari – april.  

Het doel van de SZVB met de scholen futsal jeugd competitie is om jongeren te interesseren in de futsal sport beoefening en hen te begeleiden bij de uitoefening van deze tak van sport. De SZVB is voornemens om de geidentificeerde talenten, met name bij de jongens U-17,  extra te begeleiden. Dit kan in de vorm van het starten van een nationale selectie U-17. De begroting en het plan hiervoor zal met het ministerie van sportzaken besproken worden. Dit kan een belangrijke basis worden voor het opzetten van toekomstige selecties die Suriname kunnen vertegenwoordigen op international podia. De SZVB kan dit niet alleen, maar daarvoor is steun nodig vanuit andere belangengroepen in de gemeenschap. Voor nu willen wij in ieder geval Becos N.V. (Pepsi) en Niamatverhuurbedrijf bedanken voor de sponsoring van  de scholen futsal jeugd competitive.  Ook danken wij de media die voldoende aandacht geschonken heeft aan deze competitie.
Bron:Surinaamse ZaalVoetbal Bond.

 

 
 Jaarlijkse Volleybaltoornooi  

 

Na de laatste repweek van het tweede kwartaal organiseren de derdeklassers het jaarlijkse AAHA-Volleybaltoernooi in de AMOS sporthal. Aan dit toernooi nemen deel alle klassen van de school en een lerarenteam.

 

Zaalvoetbal
Het AAHA neemt deel aan de Niamut/Pepsi-zaalvoetbalcompetitie met een jongens-en meisjesteam. Na de eerste wedstrijd verloren te hebben tegen het sterke Natin, kwam het meisjesteam terug met fantastisch spel. Het team versloeg achtereenvolgens de Theodoor Juda, STS-3 en STS-4. Het dagblad DWT sprak lovend over onze meisjes. Hun spel was  gedisciplineerd, goed verzorgd met goede balaanname en balcontrole. “ Vooral Donna Samwel bezorgde de tegenstander veel problemen met haar goede tactische en technische kwaliteiten” aldus DWT. Het blad vermeldde verder dat Donna vanwege haar behendigheid en scoringsdrift daverend applaus ontlokte bij het publiek en de bijnaam kreeg van Donna “Messi” Samwel. Het team heeft uiteindelijk vanwege een minder gunstig doelsaldo de finale net niet behaald.
Voor het AAHA komen uit de volgende meisjes: Kelly Voigt, Grace Bos, Demi Brahim, Donna Samwel, Cherise Playfair, Debra Veldhuizen, Roxanna Chin Fo Sieeuw, Marjorie van Allen, Merishna Ramtahalsing, Michalda Dijksteel, Cheniva Lindveld, Tess Fernandes en Crystal Lo Tam Loi.

 
 
   
   
   
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 

© Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (Suriname, SA)